Zeemijl naar KM

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Zeemijl naar KM omrekenen

Zeemijl omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je vult simpelweg de waarde aan zeemijlen die je wilt omrekenen in en vervolgens wordt deze waarde omgerekend naar kilometer. Op het moment dat je km naar zeemijl wilt omrekenen, dan is dit mogelijk door het vakje voor het woord kilometer in te vullen. Direct nadat je op de omreken button hebt geklikt, wordt de waarde in kilometer omgerekend naar zeemijlen. Zeemijl omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Zeemijl versus Landmijl

Soms maken mensen de vergissing om een landmijl gelijk te stellen aan de zeemijl. Dit is echter absoluut niet het geval. Een landmijl is namelijk gelijk aan 1,609344 kilometer, terwijl een zeemijl gelijk is aan 1,852 kilometer. Een dergelijke vergissing maken is dus absoluut niet wenselijk. De afkorting van de eenheid zeemijl is NM ofwel Nmi, welke gebaseerd is op de Engelse benaming Nautical Mile. Op dit moment wordt de eenheid voornamelijk gebruikt binnen de zeevaart en gemotoriseerde luchtvaart. Als je naar de afstand in zeemijl over tijd gaat kijken, dan kom je terecht bij de afstandsmaat zeemijl per uur. Het synoniem van zeemijl per uur is knopen.

Waarom Zeemijlen omrekenen?

De zeemijl calculator is toegevoegd aan Omrekenen.nl omdat we van een websitebezoeker de volgende vraag voorgeschoteld kregen: hoeveel kilometer is 1 zeemijl? Nadat de redactie van Omrekenen.nl dit antwoord achterhaald had, hebben we deze zeemijl omrekentool direct aan de website toegevoegd.

9.1/10 - (111 stemmen)

Categorie: Afstand