Meters omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Meters

Meters omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Kies het aantal meters dat je wilt omrekenen en vul dit in bij het kopje waarde. Vervolgens selecteer je bij van de afstandsmaat meters en bij van selecteer je de afstandsmaat waar naartoe je de meters wilt omrekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit centimeter, millimeter, kilometer, inch en feet. Nadat je alle omreken informatie hebt ingevuld, druk je op de omrekenen button. Vervolgens wordt het aantal meters dat je hebt ingevuld direct omgerekend naar de gekozen eenheid. Meters omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Meter

De meter staat aan de basis van het metrieke stelsel, en is mede om die reden een zogenaamde SI-eenheid. De meter wordt aangeduid met het symbool m. Pas in het jaar 1983 werd de meter gedefinieerd als de afstand die licht in 1/299 792 458 seconde in vacuüm aflegt. De definitie van een meter is door de geschiedenis heen veranderd. Zo zijn er onder andere definities opgesteld in de jaren 1675, 1791, 1795, 1799, 1889, 1927, 1960 en het eerdergenoemde jaar 1983. Een oorzaak hiervan is onder andere dat er gezien de globalisering steeds meer behoefte was aan één wereldwijde definitie.

Waarom meters omrekenen?

De wens om meters om te rekenen, begint natuurlijk bij het feit dat je geen duidelijk inzicht hebt in hoe de verbanden tussen bepaalde eenheden van afstand liggen. Het omrekenen van meters naar bijvoorbeeld centimeters of kilometers is relatief eenvoudig. Maar het omrekenen van meters naar bijvoorbeeld inch of feet (foot) is overduidelijk lastiger. Om die reden hebben we besloten om op Omrekenen.nl het mogelijk te maken om inches naar centimeters om te rekenen.

8.9/10 - (132 stemmen)

Categorie: Afstand