Centimeter omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Cm omrekenen naar Inch

Centimeter (cm) omrekenen doe je direct eenvoudig en snel op Omrekenen.nl. Kies ten eerste het aantal centimeters dat je wilt omrekenen. Zodra je dit gedaan hebt, geef je aan dat je centimeter wilt omrekenen. Vervolgens kies je de afstandsmaat waar naartoe je de centimeters wilt omrekenen. Dit kan bijvoorbeeld naar inch of naar millimeter of meter zijn. Je kunt ook kiezen uit afstandsmaten als feet (foot) of kilometer. Zodra alle informatie compleet is gemaakt, selecteer je de omrekenen button. Vervolgens worden de centimeters direct omgerekend naar de geselecteerde afstandsmaat. Centimeter omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Centimeter

De centimeter is in Nederland een veelgebruikte afstandsmaat, net zoals in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk wordt doorgaans echter de voorkeur gegeven aan de inch als afstandsmaat. De centimeter is onderdeel van de afstandsmaat meter. De toevoeging centi geeft aan dat 1 centimeter 1/100ste deel van een meter is. Dit impliceert direct dat 1 meter bestaat uit 100 centimeter. Naast de centimeter, maken ook millimeter en kilometer onderdeel uit van de aan de meter gerelateerde afstandsmaten.

Cm omrekenen naar inch of millimeter

Het omrekenen van centimeters kan bijvoorbeeld naar inches of naar millimeters. Dit is bijvoorbeeld handig op het moment dat je wilt weten hoe groot een 43 inch televisie of een 10.1 inch tablet bijvoorbeeld is. Ook het omrekenen van centimeter naar millimeter gebeurt vrij frequent. Als je een liniaal in centimeters hebt, dan worden daarop ook de millimeters aangeduid. In dat geval wordt ook direct duidelijk dat één centimeter bestaat uit een tiental millimeters.

9/10 - (105 stemmen)

Categorie: Afstand