Knopen omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Knopen omrekenen

Knopen omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In het formulier geef je ten eerste de waarde in die je wilt omrekenen. Vervolgens kies je de snelheidseenheid van waaruit je deze waarde wilt omrekenen. In dit geval gaat het dus om knopen. Vervolgens kies je een eenheid waar naartoe je de ingevulde snelheid wilt omrekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit kilometer per uur of mijl per uur. Als vervolgens alle omreken informatie ingevuld is, druk je op de omrekenen button. Direct daarna zie je het antwoord van de berekening. Knopen omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Knopen

De eenheid van snelheid genaamd knopen wordt gebruikt in zowel de zeevaart als de luchtvaart. Één knoop is identiek aan één zeemijl per uur, wat overeenkomt met 1,852 kilometer per uur. Het gebruikte ISO Symbool voor de knoop is kn, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de afkorting kt. Sommige mensen spreken over knopen per uur. Dit is echter foutief, aangezien een knoop identiek is aan één nautische mijl per uur. De per uur toevoeging aan knopen is om die reden dubbel en dus niet juist. De knoop is geen onderdeel van het SI-stelsel.

Gebruik van knopen

Zoals eerder vermeld wordt knopen gebruikt in de zeevaart en luchtvaart. Vooral het verband tussen knopen en de zeevaart, is bij vrijwel iedereen wel bekend. Wat echter minder bekend is, is dat de snelheidseenheid knopen ook gebruikt wordt om de windsnelheid bij tropische cyclonen aan te duiden. Om de bovenstaande redenen is het toevoeging van een knopen calculator relevant voor de bezoekers van Omrekenen.nl.

9.2/10 - (113 stemmen)

Categorie: Snelheid