Kilometer omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Km naar Mijl

Het omrekenen van Kilometers (Km) doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst kies je een hoeveelheid aan kilometers die je wilt omrekenen. Vervolgens geef je in wat je wilt omrekenen (in dit geval kilometers) en vul je de eenheid in waar naartoe je de kilometers wilt converteren. Als je alle informatie in de km calculator hebt ingevuld, dan klik je op de omrekenen button. Daarna wordt direct het aantal kilometers dat je hebt ingegeven omgerekend naar de gekozen eenheid, waaronder bijvoorbeeld mijlen of meters. Km omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Kilometer

De kilometer is familie van de afstandsmaat meter, die de basis vormt van het metrieke stelsel. De toevoeging kilo betekent dat een meter 1000 maal zo groot is als de meter. De kilometer wordt aangeduid met het symbool km. Sinds de invoering van het metrieke stelsel is de kilometer de manier waarop reisafstanden over land aangegeven worden. Dit is echter voornamelijk het geval op het Europese vasteland. In het Verenigd Koninkrijk hanteert men bijvoorbeeld de mijlen.

Wanneer Km omrekenen?

Het omrekenen van kilometers is in veel gevallen relevant. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een bepaalde afstand wel in kilometer weet, maar dat je wilt weten hoeveel mijlen dit precies is. Dit kan natuurlijk ook andersom eenvoudig omgerekend worden. Het omrekenen van km naar meters, centimeters of millimeters is wat eenvoudiger, dan het omrekenen van bijvoorbeeld kilometer naar mijl. Om die reden is deze kilometer calculator opgenomen op Omrekenen.nl.

9.1/10 - (113 stemmen)

Categorie: Afstand