Mijl omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Mijl naar Km

Het omrekenen van Mijl kan eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst geef je de waarde in die je wilt omrekenen. Vervolgens geef je aan dat de ingegeven waarde mijl betreft. Daarna kies je naar welke eenheid je het ingevulde aantal mijlen wilt omrekenen. Je kunt kiezen uit km, meter, cm, mm, inch en feet (foot). Zodra je alle informatie hebt ingevuld in deze mijl calculator, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt direct het aantal mijlen dat je hebt ingevuld naar de uitgekozen afstandseenheid. Mijl omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Mijl

Het woord mijl is afgeleid van een afkorting van het Latijnse woord milia passuum, waarmee gedoeld werd op duizend Romeinse dubbelpassen. Traditioneel gezien was de mijl in vrijwel alle landen een belangrijke afstandsmaat. Met het invoeren van het metrieke stelsel kwam hier echter een einde aan. In Nederland werd de afstandsmaat mijl echter al in de negentiende eeuw afgeschaft, en werd er de voorkeur gegeven aan de kilometer als afstandseenheid. Tussen landen was er ook verschil in de exacte afstand van een mijl. Pas in het jaar 1959 werd de exacte afstand van een mijl vastgelegd. Tegenwoordig is de mijl nog steeds een veelgebruikte afstandsmaat in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Wanneer Mijl omrekenen?

Een reisafstand op het vaste land wordt in landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten veelal aangeduid in mijl of mijlen. Dit zorgt ervoor dat het toevoegen van een Mijl naar km calculator aan Omrekenen.nl relevant is. Op het moment dat je een bepaalde reisafstand in mijl namelijk weet, dan kun je deze eenvoudig omrekenen naar kilometer.

9/10 - (128 stemmen)

Categorie: Afstand