Millimeter omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Millimeter naar Inch

Millimeter (mm) omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Vul allereerst de waarde in die je wit omrekenen. Vervolgens selecteer je de afstandseenheid die je wilt omrekenen (in dit geval dus millimeter). Daarna selecteer je de eenheid waar je de millimeters wilt omrekenen. Je kunt kiezen uit eenheden als inch, kilometer, meter, centimeter, mijl en feet (foot). Zodra je alle informatie in de calculator compleet gemaakt hebt, druk je op de omrekenen button. Direct nadat je dit gedaan hebt wordt het aantal ingevulde millimeter omgerekend naar de gekozen afstandseenheid. MM omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Millimeter

De afstandseenheid millimeter (mm) is afgeleid van de meter, wat een basiseenheid is binnen het metrieke stelsel. De millimeter is 1000 maal zo klein als de meter, wat blijkt uit de toevoeging milli. De millimeter wordt aangeduid middels de cijfers mm. De millimeter vind je bijvoorbeeld op de liniaal. Hieruit komt ook naar voren dat 10 millimeter één centimeter maakt. Dit kun je ook eenvoudig controleren met de millimeter calculator op deze pagina.

Wanneer millimeter omrekenen?

Het omrekenen van een millimeter gebeurt op deze website doorgaans naar inch. Het verband tussen millimeters en centimeters, meters en kilometers is bij menigeen wel bekend. Dit terwijl het verband tussen millimeters en inches wat complexer is. Om bovenstaande redenen heeft de redactie van Omrekenen.nl besloten om ook een mm omrekentool op te nemen op deze website.

8.9/10 - (106 stemmen)

Categorie: Afstand