Yard naar Meter

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Yard naar Meter omrekenen

Yards naar Meter omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst bepaal je de waarde en eenheid die je wilt omrekenen. Vervolgens vul je de yard calculator in met de gewenste waarde. Op het moment dat je yard naar meters wilt omrekenen dan geef je de waarde die je wilt omrekenen in bij het vakje voor Yard. Op het moment dat je meters naar Yard wilt omzetten, dan vul je de waarde in bij het vakje voor Meter. Vervolgens druk je op de omrekenen button en wordt de waarde in yards omgerekend naar meter of vice versa. Yards omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen van de Yard

De Yard is een van oorsprong Britse eenheid van lengte die pas in het jaar 1959 werd gestandaardiseerd. Tot die tijd waren er verschillende varianten van de yard actief. De eenheid wordt tegenwoordig met name gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. De yard wordt afgekort middels yd. De oorsprong van de Yard is onduidelijk. Al zijn er wel verwijzingen naar een relatief met het woord yardland, wat destijds in het Verenigd Koninkrijk werd gebruikt om de hoeveelheid belasting te bepalen die je voor een akker moest betalen.

Gebruik van Yard

Tegenwoordig wordt de eenheid met name gebruikt om een lengte of afstand aan te duiden. Zo wordt yard tegenwoordig bijvoorbeeld gebruikt om bij patronen voor kleding de juiste lengte aan te duiden. Dit zie je op het internet bijvoorbeeld ook terug bij het aanbieden van bepaalde hoeveelheden aan stof. Ook binnen de populaire Amerikaanse sport American Football wordt de Yard gebruikt om de afstanden op het veld aan te duiden. Mede gezien het huidige gebruiken hebben we besloten om de Yard Calculator toe te voegen aan Omrekenen.nl!

8.9/10 - (117 stemmen)

Categorie: Afstand