MPH omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Mijl per uur omrekenen

Mijl per uur omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst geef je de waarde aan die je wilt laten omrekenen. Vervolgens geef je aan dat de ingegeven waarde mph betreft. Daarna kies je de eenheid van snelheid is waar naartoe je de waarde in mijl per uur wilt omrekenen. Hierbij kun je kiezen uit kilometer per uur, meters per seconde of knopen. Zodra je alle informatie in de snelheid calculatortool hebt ingevuld, klik je op de omrekenen button. Vervolgens worden de mijlen per uur automatisch omgerekend naar de gewenste eenheid van snelheid. Mph omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Mijl per uur

Wat in Nederland en de overige Europese landen kilometer per uur is, is in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten mijl per uur. Ondanks het feit dat men tegenwoordig in de Verenigde Staten ook in sommige gevallen gebruik maak van kilometer per uur, is mijl per uur in de UK en de USA de meeste populaire eenheid voor snelheid. De notatie voor een snelheid in mijl per uur is doorgaans mph, terwijl ook MPH of mi/h gebruikt worden. De mijl per uur is overigens geen onderdeel van het SI-stelsel.

Gebruik van MPH

In snelheidsmeters in gemotoriseerde voertuigen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt de snelheid in mph aangegeven. In sommige gevallen wordt echter zowel de snelheid in mijl per uur als in kilometer per uur aangeven. Ook is het mogelijk om in de auto in te stellen of je gebruik wilt maken van mph of km/u bij de snelheidsmeter van je auto. Gezien de bovenstaande redenen is een MPH omrekentool interessant voor de bezoekers van Omrekenen.nl.

9.1/10 - (104 stemmen)

Categorie: Snelheid