Feet omrekenen

| 22 november 2020

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Feet naar Meter

Feet omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Ten eerste vul je het aantal feet (foot) dat je wilt omrekenen in, bij de waarde. Vervolgens selecteer je dat het gaat om feet en geef je de eenheid aan waar naartoe je het ingevulde aantal feet wilt omrekenen. Nadat je alle informatie in de feet calculator ingevuld hebt, druk je op de omrekenen button. Nadat je dit gedaan hebt wordt direct het aantal feet dat je ingevuld hebt, omgerekend naar de ingevulde eenheid van afstand. Feet omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Feet

De feet is een van oorsprong een afstandsmaat die in diverse landen gebruikt werd. De feet verwees naar de gemiddelde lengte van een menselijke voet. Gezien het feit dat dit afhankelijk van de etniciteit van de mensen in dat specifieke gebied nogal kon verschillen, ontstonden er grote verschillen tussen de daadwerkelijke afstand van een foot. Sinds het jaar 1959 is de feet echter officieel gerelateerd aan een inch, waarmee de lengte van een feet gestandaardiseerd werd. Met zowel feet als foot wordt er gedoeld op dezelfde afstandsmaat. Foot is echter de enkelvoudige vorm, terwijl feet de meervoudsvorm is.

Huidige gebruik Feet

Ondanks het feit dat de feet geen onderdeel uitmaakt van het SI-stelsel is het tegenwoordig nog steeds een veelgebruikte eenheid van afstand. Zo wordt de voet gebruikt binnen de luchtvaart om aan te geven op welke hoogte er wordt gevlogen. Ook wordt de voet binnen de scheepvaart gebruikt om de lengte van een schip aan te duiden. In het Verenigd Koninkrijk wordt de foot in veel andere contexten ook nog gebruikt. Zo zie je bijvoorbeeld bij de aanduiding van de nulmeridiaan in Greenwich te Londen de feet (en yard) aangeduid worden.

9.3/10 - (107 stemmen)

Categorie: Afstand