Inch omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Inch naar cm omrekenen

Inch omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst vul je het aantal inches in dat je wilt omrekenen. Vervolgens selecteer je de afstand waar naartoe je het ingevulde aantal inch wilt omrekenen. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld centimeter of millimeter. Als je alle informatie compleet hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de waarde in inch direct omgerekend naar de ingevulde afstandsmaat. Inch omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Inch

De afstandsmaat inch is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en wordt tegenwoordig overal ter wereld gebruikt. Het is officieel onderdeel van het metrieke stelsel van het Verenigd Koninkrijk, alsook van de Verenigde Staten. De exacte afstand van een inch is door de jaren nogal eens veranderd, maar sinds juli 1959 is de exacte afstand van een inch vastgesteld op 2,54 cm ofwel 25,4 millimeter. Het symbool dat gebruikt wordt om inch aan te duiden is ” of in.

Gebruik van de afstandsmaat Inch

De afstandsmaat inch wordt wereldwijd enorm veel gebruikt. Zo wordt inch bijvoorbeeld gebruikt om de beelddiagonaal van beeldschermen aan te duiden. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij televisies, maar ook bij laptops en meer recentelijk ook bij tablets. Inch wordt daarnaast gebruikt bij het aanduiden van de lengte van een broek, bij de kaliber van kogels en bij de velgen van wielen. De grote praktisch toepasbaarheid maakt dat het omrekenen van inch naar centimeter of millimeter relevant is en opgenomen is op deze calcualtor website Omrekenen.nl.

9.4/10 - (114 stemmen)

Categorie: Afstand