Lbs omrekenen

| 25 september 2019

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Lbs naar Kg

Lbs omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In het formulier vul je allereerst het aantal lbs in dat je wilt omrekenen. Nadat je dit gedaan hebt, geef je in dat deze van waarde in lbs is en vervolgens selecteer je de eenheid van gewicht waar naartoe je de hoeveelheid aan lbs wilt omrekenen. Nadat je alle informatie in de Gewicht calculator compleet hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt het gewicht in Lbs omgerekend naar de geselecteerde eenheid van gewicht. Lbs omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Lbs

De eenheid Lbs is identiek aan de eenheid pond. De reden dat lbs en pond door elkaar gebruikt worden, heeft te maken met het feit dat pond tot de 20ste eeuw werd aangeduid als libra, wat afgekort werd tot lb. Tegenwoordig is men echter steeds meer lbs gaan gebruiken, als meervoudsvorm van lb. In Nederland werden tot 1820 diverse eenheden van gewicht gebruikt, waaronder kilo en pond. Vanaf het jaar 1820 werd met de ingang van het metrieke stelsel de Nederlandse pond gelijkgesteld aan de kilogram. Dit betekende het einde van de Nederlandse pond. De pond die wij tegenwoordig als lbs kennen, is echter de Engelse Pond.

Gebruik van Lbs

De eenheid van gewicht lbs wordt in diverse situaties gebruikt. Allereerst kom je lbs weleens tegen op gewicht in de sportschool. Als je een fitnessfanaat bent, dan zul je ervaring hebben met het gebruik van gewichten met de aanduiding lbs. Ook op fitnessapparatuur zie je lbs nog weleens terug. Mede om de bovenstaande redenen hebben we besloten om het omrekenen van lbs mogelijk te maken op Omrekenen.nl.

9.1/10 - (117 stemmen)

Categorie: Gewicht