Pond omrekenen

| 24 september 2019

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Pond naar Kilo

Ponden omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst vul je in de calculator het aantal ponden in dat je wilt omrekenen. Vervolgens geef je aan dat je ponden wilt omrekenen. Tenslotte selecteer je de eenheid van gewicht, waar naartoe je de ponden wilt omrekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit kilo, gram of ons. Nadat je alle informatie in de gewicht calculator compleet hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de ponden direct omgerekend naar de gekozen eenheid van gewicht. Pond omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Pond

Traditioneel gezien is de pond een belangrijke maatstaf van gewicht. De pond werd wereldwijd gebruikt, al waren er wel enorme verschillen tussen landen wat betreft het exacte gewicht van een pond. Zo had je bijvoorbeeld het Nederlandse pond dat ongeveer 480 gram aan gewicht betrof, terwijl het Vlaamse pond ongeveer 433 gram betrof. Op een bepaald moment waren er zelfs verschillen tussen ponden, zo had je het Amsterdamse Pond, het Gorinchemse Pond en het Gentse pond. Op het moment dat je wilt handelen in bijvoorbeeld grondstoffen, is het natuurlijk niet handig als er sprake is van dergelijke verschillen. Uiteindelijk werd de waarde van één pond gerelateerd aan de kilogram en daarmee gestandaardiseerd. Uiteindelijk werd in 1869 de gewichtseenheid pond afgeschaft.

Gebruik van Pond

Ondanks het feit dat de pond dus officieel sinds het jaar 1869 afgeschaft werd, wordt het tegenwoordig nog steeds gebruikt en dan met name in het alledaagse spraakgebruik. Als je namelijk bij de slager bent om vlees te halen, kan het best eens zijn dat mensen vragen naar een pond gehakt. Hiermee wordt dan gedoeld op een halve kilo (500 gram) aan gehakt.

9.1/10 - (124 stemmen)

Categorie: Gewicht