PSI naar Bar

| 22 februari 2019

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


PSI Bar Calculator

PSI naar Bar omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Middels deze PSI to Bar calculator kun je zowel PSI naar Bar als Bar naar PSI omrekenen. Je vult simpelweg als eerste de waarde in die je omgerekend wilt zien worden. Op het moment dat je PSI naar Bar wilt omrekenen dan vul je de PSI waarde in en vervolgens druk je om de omrekenen button. Vervolgens wordt de omzetting van PSI naar Bar direct uitgevoerd. Op het moment dat je vervolgens Bar naar PSI wilt omrekenen dan vul je gewoon de waarde in Bar in en druk je op de omrekenen button. Zodra je dit gedaan hebt, gaat de omrekentool direct voor je aan het werk zodat de druk in Bar wordt omgerekend naar PSI. PSI naar Bar omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Pound per Square Inch (PSI)

Pound per Square Inch is een eenheid van druk die met name in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten wordt gebruikt. De eenheid wordt zoals je waarschijnlijk wel weet afgekort door de letters PSI. Met PSI wordt er gedoeld op de druk die door één pound-force op één vierkante inch wordt uitgevoerd. De eenheid van druk PSI wordt doorgaans omgerekend naar Bar of naar Pascal. De eenheid Pound per Square Inch is overigens geen officiële eenheid binnen het SI-stelsel.

Eenheid Bar

Ook de eenheid Bar is geen officiële eenheid binnen het SI-stelsel. Ondanks dit feit wordt Bar vrij frequent gebruikt binnen de industrie. Zo wordt Bar bijvoorbeeld gebruikt om de bandenspanning aan te duiden van zowel fietsbanden, autobanden als vrachtwagenbanden. Daarnaast wordt Bar gebruikt om aan te duiden wat de druk is bij een automatisch geweer. Daarnaast zijn er nog diverse toepassingen met betrekking tot druk waarbij Bar wordt gebruikt. Bij het weer wordt de eenheid Pascal gebruikt om de druk aan te duiden.

9.4/10 - (159 stemmen)

Categorie: Druk, Overig