Kilo omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Kilo naar Gram

Kilo, ook wel kilogram, omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Kies allereerst de hoeveelheid gewicht dat je wilt omrekenen. Vervolgens geef je aan dat je kilo wilt omrekenen en selecteer je de eenheid van gewicht waar naartoe je de kilo’s wilt omrekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit het omrekenen van kilo naar gram, kilo naar pond of kilo naar ons. Nadat je alle informatie in de gewicht calculator ingevoerd hebt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de hoeveelheid kilo’s direct omgerekend naar de uitgekozen eenheid van gewicht. Kilogram omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Kilogram

De kilogram is één van de zeven basiseenheden van het SI-stelsel. Het unieke aan de kilogram is dat het de enige eenheid is die een voorvoegsel heeft, namelijk kilo. Gezien de overige eenheden binnen het SI-stelsel zou het logischer zijn om de eenheid gram op te nemen als basiseenheid. Echter, is dit niet het meest praktisch en is er om die reden gekozen voor kilogram in plaats van gram. Een andere bijzondere eigenschap van de kilo is dat het de enige eenheid is die niet ontleend is aan een natuurkundige eigenschap. In plaats daarvan is de kilo afgeleid van een door mensen gemaakt voorwerp. De kilogram wordt ook wel aangeduid als kilo en kg.

Gebruik van Kilo

De kilo is eigenlijk de standaardeenheid als het gaat om het gewicht van producten aan te duiden. Op het moment dat je in de supermarkt bijvoorbeeld suiker wilt hebben, dan zie je op de verpakking dat het een kilo suiker betreft. In het dagelijkse spraakgebruik wordt er ook bij afvallen veel aan kilo’s gerefereerd. Als iemand die aan het afvallen is op de weegschaal gaat staan, is het de bedoeling dat de kilo’s eraf vliegen.

9.3/10 - (141 stemmen)

Categorie: Gewicht