Stone naar Kg

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Stone naar Kilogram omrekenen

Stone naar kg omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de bovenstaande calculator tool kun je het gewicht in stone omzetten naar kilogram en vice versa. Wil je stone omrekenen? Vul dan de om te rekenen waarde in bij het stone invoerveld. Als je kilo wilt omrekenen naar stone dan doe je dit bij het kilogram invulveld. Vervolgens druk je op de omrekenen button. Stone naar kilogram omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Stone als eenheid van gewicht

De stone is een massa-eenheid en ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks het feit dat de eenheid tegenwoordig geen officiele SI-eenheid is, wordt de stone nog wel gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Schotland. De afkorting die gebruikt wordt voor stone is st. De naam stone is terug te voeren naar de tijd waarin stenen gebruikt werden om inzichtelijk te maken hoeveel gewicht een bepaald element had.

Gebruik van de stone

In het verleden was de stone met name populair in gebruik bij de handel. Zelfs tot in Nederland werden er varianten op stone gebruikt binnen de handel. Tegenwoordig is het commercieel gebruik van de eenheid stone verboden. Desondanks wordt het nog wel in spreektaal gebruikt om aan te duiden wat het lichaamsgewicht van iemand is. Daarnaast wordt het nog gebruikt binnen de landbouw, bijvoorbeeld om het gewicht aan te duiden van een partij rode bieten of aardappelen. Mede gezien er ook nu nog gebruikt wordt gemaakt van de eenheid hebben we deze calculator toegevoegd aan Omrekenen.nl.

9.2/10 - (120 stemmen)

Categorie: Gewicht