Gram omrekenen

| 22 september 2019

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Gram

Gram omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de gewicht calculator vul je allereerst de waarde aan gram in die je wilt omrekenen. Vervolgens selecteer je dat de ingevuld waarde het gewicht in gram betreft. Tenslotte geef je aan naar welke eenheid van gewicht je de grammen wilt omrekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit kilo, pond (lbs) en ons. Zodra je alle informatie in de gram calculator hebt ingevuld, klik je op de omrekenen button. Daarna wordt direct het aantal ingevulde grammen omgerekend naar kilo, pond, ons of een andere eenheid van gewicht. Gram omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Gram

De gram is een belangrijke eenheid van gewicht. Het woord gram is afgeleid van het Latijnse woord gramma. Deze term werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt. De gram is gerelateerd aan de kilogram, waarbij de toevoeging kilo aangeeft dat de kilo 1000 maal zo groot is als de gram. De eenheid gram wordt aangeduid met de afkorting g. De afkortingen gr en gm die ook wel gebruikt wordt, zijn onjuist en verwarrend. Dit gezien het feit dat deze afkortingen al voor andere maatstaven gebruikt worden.

Gebruik van Gram

De gram kom je veel tegen in het alledaagse gebruik. De eenheid wordt bijvoorbeeld gebruikt om in de keuken het gewicht van niet-vloeibare ingrediënten aan te duiden. Ook op het moment dat je aankopen aan het doen bent van bijvoorbeeld kruiden, zie je op de potjes de inhoud in gram vermeld staan. Ook in de dartsport is gram een belangrijk element. Hier wordt gram namelijk aangeduid om het gewicht van een dart aan te geven. De meeste darts variëren van een gewicht van 11 tot 25 gram per stuk.

9/10 - (104 stemmen)

Categorie: Gewicht