Ons omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Oz omrekenen

De Britse en Amerikaanse Oz (ook wel Ons en Ounce) omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Ten eerste kies je het aantal ounce dat je wilt omrekenen. Vervolgens geef je aan naar welke eenheid van massa je de ingevulde hoeveelheid gewicht wilt omrekenen. Nadat je alle informatie in de massa calculator compleet hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt het gewicht in ons direct voor je omgerekend naar pond (lbs), kilo, gram of een andere eenheid van massa. Oz omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Oz

De afkorting oz die gebruikt wordt om ons aan te duiden, is afkomstig van het Italiaanse woord onza (oncia). Tegenwoordig is de ons in Nederland nog slechts een oude maateenheid van massa. De Nederlandse ons werd in het jaar 1937 namelijk afgeschaft. In de spreektaal wordt er met één ons gedoeld op 100 gram, ofwel 0,1 kilogram. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt de ounce echter nog wel gebruikt. Deze ounce is verschillend van de Nederlandse ons. Immers, de Nederlandse ons is zoals eerder vermeld 100 gram, terwijl de Britse en Amerikaanse ons een gewicht van 28 gram vertegenwoordigd. Houd hier rekening mee bij het omrekenen van Oz.

Gebruik van Ons en Ounce

In de Nederlandse spreektaal wordt er met ons gedoeld op de afgeschafte Nederlandse ons. Deze kom je bijvoorbeeld tegen in het gezegde “mag het een onsje meer zijn?” In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de ons aangeduid om de stof consistentie aan te duiden. Dit zegt iets over de kwaliteit van de stof.

9.1/10 - (109 stemmen)

Categorie: Gewicht