Valuta omrekenen

| 24 november 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Munteenheden omrekenen

Het omrekenen van munteenheden doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je vult allereerst de waarde in die je wilt omrekenen, gevolgd door de munteenheid waarmee je start. Vervolgens kies je naar welke valuta je het bedrag aan geld wilt omrekenen. Met behulp van de wisselkoers die wordt opgehaald bij Google Finance wordt het eindbedrag bepaald. Valuta omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Selectie munteenheid voor omrekenen

Het kiezen van de munteenheid van en de munteenheid naar doe je in het dropdown menu. Op dit moment zijn vrijwel alle geldsoorten in de wereld opgenomen. De afkortingen die in de valutaselectie gebruikt worden, zijn conform ISO 4217. Dit is de standaard drielettercode die gedefinieerd wordt voor valuta. De eerste twee letters zijn in de meeste gevallen identiek aan de afkorting voor het land, terwijl de derde letter in de meeste situaties de eerste letter van de munt is. Ter illustratie, de afkorting voor de Amerikaanse Dollar is USD. US komt van de Verenigde Staten en de D is de eerste letter van de munteenheid, namelijk Dollar.

Wisselkoersen valuta via Google Finance

De wisselkoersen die door deze Valuta Calculator gebruikt worden zijn afkomstig van Google Finance. Binnen Google Finance wordt de wisselkoers eenmaal daags geüpdate. Dit houdt in dat de omgerekende waarde een goed beeld geeft, maar geen real-time beeld van de exacte waarde en wisselkoers van een bepaalde munteenheid. Houd hier rekening mee bij de omrekening van het geld.

9.2/10 - (141 stemmen)

Categorie: Valuta