Dollar omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Dollar naar Euro

Het omrekenen van Amerikaanse Dollar naar Euro kan eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je selecteert allereerst de waarde aan USD in die je wilt omrekenen. Vervolgens selecteer je naar welke munteenheid je US$ wilt omrekenen. Vervolgens klik je op de Omrekenen button, waarna de wisselkoers wordt opgehaald bij Google Finance en je krijgt te zien wat het ingevulde bedrag aan US$ in de gekozen naar munteenheid is. Amerikaanse Dollar omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Amerikaanse Dollar

De Amerikaanse Dollar is sinds het jaar 1792 de wettige munteenheid van de Verenigde Staten en haar overzeese gebieden. De ISO 4217 code van de Amerikaanse Dollar is USD. Het symbool dat voor de USD wordt gebruikt is $ of US$. Op het moment dat er alleen $ staat vermeld bij een bedrag, kan het echter ook gaan om Canadese dollars, Australische dollars, of een ander land waar dollars als munteenheid gebruikt worden. Op het moment dat je gaat omrekenen is het dus van belang om vast te stellen of je wel echt te maken heb met dollars uit de Verenigde Staten. De Canadese of Australische dollar heeft namelijk een andere wisselkoers dan de USD.

Dollar naar Euro omrekenen

Op deze website wordt deze Dollar calculator doorgaans gebruikt om te bepalen wat een bepaald bedrag aan USD in Euro is. Dit is bijvoorbeeld handig om het moment dat je nog ongebruikte Dollars hebt liggen van een vakantie in de Verenigde Staten. Afhankelijk van de wisselkoers van de USD in relatie tot de Euro, kan het interessant zijn om je Dollars nog even te behouden. Op een later moment Y kun je namelijk meer Euro’s krijgen voor je Dollars dan op het huidige moment X. Houd deze website in de gaten om te bepalen op welk moment je het beste je Dollar biljetten kunt omwisselen voor Euro biljetten.

9.1/10 - (160 stemmen)

Categorie: Valuta