Britse Pond omrekenen

| 11 september 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Pond naar Euro

De Britse Pond (£) omrekenen naar Euro kan eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je kiest allereerst het bedrag aan GBP dat je wilt omrekenen naar een bepaalde munteenheid. Vervolgens selecteer je de munteenheid waarin je het bedrag aan Britse Ponden wilt omzetten. Nadat je op de omrekenen button hebt geklikt, wordt de wisselkoers opgehaald bij Google Finance en zie je hoeveel het bedrag aan Britse ponden in de geselecteerde munteenheid is. Britse Ponden omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Britse Pond

De Britse Pond (ook wel Pound Sterling) genoemd is al sinds de negentiende eeuw de officiële munteenheid van het Verenigd Koninkrijk en overzeese gebieden. Doorgaans heeft men in de overzeese gebieden specifieke varianten van de ponden, zoals de Gibraltar Pound, de Falkland Islands Pound en de Jersey Pound. De ISO 4217 Code van de Britse Pond is GBP. Het symbool dat men gebruikt om aan te geven dat het gaat om ponden, is het symbool £. De Britse Pond wordt uitgegeven door de Bank of England.

Omrekenen Pond naar Euro

Deze website wordt doorgaans gebruikt om Ponden om te rekenen naar Euro’s. Om die reden is dit ook de standaardselectie in de Valuta Calculator. Zelf heb ik enige tijd in Londen gewoond, waardoor ik heb ervaren hoe belangrijk het is om rekening te houden met wisselkoersen. Destijds ontving ik mijn salaris in Euro’s, terwijl ik de betalingen in de UK deed met ponden. Op het juiste moment geld pinnen, afhankelijk van de wisselkoers, is in zo’n geval van groot belang. Houd dus rekening met de wisselkoers op het moment dat je Euro’s naar Ponden wilt wisselen of vice versa.

9.1/10 - (119 stemmen)

Categorie: Valuta