Euro omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Euro naar alle munteenheden

Op het moment dat je een bepaald bedrag in Euro wilt omrekenen naar een andere munteenheid dan ben je op Omrekenen.nl op het juiste adres. In de onderstaande valuta calculator vul je simpelweg het bedrag aan Euro’s in dat je wilt omrekenen. Vervolgens selecteer je de munteenheid waarna je het bedrag in Euro’s wilt omzetten. Nadat je op de omrekenen button hebt geklikt, wordt met behulp van de wisselkoers de uitkomst berekend. Euro omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Euro

De Euro is de officiële munteenheid van de Eurozone, die bestaat uit negentien landen. Op dit moment hanteren Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Slowakije, Slovenië en Spanje de euro als wettig betaalmethoden. Binnen deze landen is er dus geen sprake van wisselkoers problemen. De ISO 4217 Code van de euro is EUR en het symbool dat wordt gebruikt om de Euro aan te duiden is €. De Euro bestaat sinds 1 januari 2002 en men startte aanvankelijk met een groep 12 landen bij de introductie van de Euro.

Euro omrekenen

Het omrekenen van munteenheden is dankzij de komst van de Euro afgenomen. Dit heeft te maken met het feit dat nationale munteenheden als de Nederlandse Gulden, de Belgische Frank, de Duitse Mark, de Italiaanse Lira en de Spaanse Pesetas zijn verdwenen. Wil je weten hoe de Euromunten van de diverse landen eruit zien? Een overzicht van alle Euromunten vind je op Euromunten.net. Op het moment dat je nu Euro’s wilt omrekenen, dan gebeurt dit het meest frequent naar munteenheden van populaire vakantielanden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het omrekenen van Euro naar CHF, van Euro naar Amerikaanse Dollar en het omrekenen van de Euro naar Britse Ponden. Dit kan gelukkig allemaal eenvoudig en snel met de valuta calculator van Omrekenen.nl.

9/10 - (106 stemmen)

Categorie: Valuta