Schaal omrekenen

| 20 september 2023

SCHAAL: 1 op

AFSTAND:

EENHEID:

INGEVULDE AFSTAND:
Schaal omrekenen

Het omrekenen van de schaal doe je vanaf nu eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Zo kun je de afstanden in centimeter, millimeter of inch eenvoudig en snel omrekenen naar een schaal van 1:50, 1:100 of zelfs 1:100000. Allereerst vul je de schaal ten opzichte van 1 in. Vervolgens kies je de eenheid (cm, mm of inch) en klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de Schaal direct voor je omrekenen. Schaal omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Omrekenen van schalen is handig bij modelbouw

Op het moment dat je de schaal wilt omrekenen, dan heb je waarschijnlijk interesse in het bouwen van maquettes. Bij een maquette wordt een bestaand gebouw op een kleiner formaat nagebouwd. De schaal die wordt gekozen, geeft aan wat de omvang van de maquette ten opzichte van het origineel is. Bijvoorbeeld, als je kiest voor een schaal van 1:100000. Dan houdt dit afhankelijk van de gekozen eenheid (in dit geval cm) in dat 1 centimeter in de maquette overeenkomt met 100000 centimeter in het daadwerkelijke gebouwd. Het omrekenen van de afstanden op basis van een schaal is vaak een tijdrovende klus. Met behulp van deze tool proberen wij dit voor onze bezoekers eenvoudiger te maken.

Schaal omrekenen vanaf nu ook op Omrekenen.nl

Uit de zoekopdrachten van Omrekenen.nl zagen we dat veel mensen zochten naar schaal omrekenen. Natuurlijk zijn wij er als Omrekenen.nl voor onze bezoekers. Daarom heeft de redactie besloten om deze schaal calculator toe te voegen. Je kunt de schaal omrekenen precies zoals jij wilt. Omrekenen.nl – Eenvoudig & Snel!

8.4/10 - (141 stemmen)

Categorie: Overig, Rekentools