Fahrenheit omrekenen

| 22 februari 2020

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Fahrenheit naar Celsius

Fahrenheit omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst selecteer je welke temperatuur in Fahrenheit je precies omrekenen. Daarna kies je of je de temperatuur wilt omrekenen naar Celsius, Kelvin, Rankine of Réaumur. Als je dit gedaan hebt, dan klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt direct omgerekend wat de temperatuur in Fahrenheit is bij de temperatuurschaal Celsius of Kelvin. Fahrenheit omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Temperatuurschaal Fahrenheit

De temperatuurschaal Fahrenheit is ontwikkeld in het jaar 1724 door de Duitse natuurkundige Daniel Gabriel Fahrenheit. Het opvallende is dat deze natuurkundige een lange tijd in Amsterdam heeft gewoond. De Fahrenheit zoals wij deze tegenwoordig kennen, is wel verschillend van de temperatuurschaal die Gabriel Fahrenheit destijds ontwikkelde. Door de jaren heen hebben er vele optimalisaties plaatsgevonden aan de temperatuurschaal. De notatie voor graden Fahrenheit is °F. Deze notatie lijkt op de notatie die wordt gebruikt voor graden Celsius.

Omrekenen Fahrenheit naar Celsius

Op het moment dat je van plan bent om een bezoek te brengen aan de Verenigde Staten dan kan het handig zijn om alvast inzicht te krijgen in het verband tussen Fahrenheit en Celsius. Dit kun je doen door diverse temperaturen in Celsius om te rekenen naar Fahrenheit en andersom. Wat in ieder geval belangrijk is, om te weten, is dat 32 graden Fahrenheit gelijk is aan 0 graden Celsius. Ondanks het feit dat de temperatuurschaal Fahrenheit dus oorspronkelijk afkomstig is uit Europa, wordt deze schaal tegenwoordig vrijwel alleen nog in de Verenigde Staten gebruikt.

9/10 - (110 stemmen)

Categorie: Temperatuur