Celsius omrekenen

| 22 februari 2020

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Celsius naar Fahrenheit

Het omrekenen van graden Celsius naar Kelvin, Fahrenheit, Réaumur of Rankine doe je op deze pagina eenvoudig en snel. Allereerst kies je welke temperatuur in Celsius je wilt omrekenen. Deze vul je in bij de waarde in de onderstaande Celsius calculator. Vervolgens selecteer je de temperatuurschaal waar naartoe je deze temperatuur wilt omrekenen. Hierbij kun je kiezen uit Fahrenheit, Kelvin, Rankine of Réaumur. Op het moment dat je alle informatie ingevuld hebt, druk je op de omrekenen button. Celsius omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Celsius

De naamgever van de temperatuurschaal Celsius is de Zweedse natuurkundige Anders Celsius. Hij ontwikkelde een vergelijkbare schaal met wat wij tegenwoordig kennen als graden Celsius in het jaar 1742. In het jaar 1744 werd de temperatuurschaal Celsius door Carolus Linnaeus omgekeerd, waarna dit de standaard is geworden voor de temperatuurschaal Celsius. Het mag opvallend heten dat diegene die aan de wieg heeft gestaan van de graden Celsius zoals wij deze tegenwoordig kennen niet de uiteindelijk naamgever aan de schaal is. In het verleden stond Celsius ook wel bekend als Centigraad. Mede om die reden spreken wij tegenwoordig nog over graden Celsius. De notatie voor graden Celsius is °C.

Graden Celsius en het weer

Tegenwoordig wordt de graden Celsius met name gebruikt in de context van het weer. Op het moment dat je het weerbericht volgt, en wie doet dat tegenwoordig niet, dan verlang je naar een temperatuur van boven de 20 of 25 graden. Terwijl een temperatuur onder de nul graden minder wenselijk is.

9/10 - (103 stemmen)

Categorie: Temperatuur