Kelvin omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Kelvin naar Celsius

Het omrekenen van een bepaalde temperatuur in Kelvin doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst kies je de temperatuur in Kelvin die je omgerekend wilt zien worden. Deze vul je in bij de waarde in de Temperatuur Calculator. Vervolgens kies je of je deze temperatuur wilt omrekenen naar Celsius of naar Fahrenheit. Nadat je alles compleet gemaakt hebt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de temperatuur in Kelvin direct voor je omgerekend. Kelvin omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Kelvin

De temperatuurschaal Kelvin is ontwikkeld door de Britse natuurkundige William Thomson, die gezien zijn verdienste voor de wetenschap, ook bekend stond als Lord Kelvin. William Thomson was zeer wiskundig aangelegd, wat natuurlijk goed van pas kwam bij het ontwikkelen van een temperatuurschaal. Diverse natuurkundige en wiskundige experimenten hebben de uiteindelijke basis gelegd voor zijn temperatuurschaal. Ook tegenwoordig is de Kelvin nog leidend binnen de wetenschap. Met name binnen de Natuurkunde en Scheikunde wordt Kelvin als standaard gehanteerd. De notatie voor een temperatuur in Kelvin is K.

Kelvin en de SI

Het opvallende aan de temperatuurschaal Kelvin is dat deze in het dagelijkse leven nauwelijks wordt gebruikt door de gemiddelde mens. Dit terwijl de Kelvin toch één van de zeven basis-eenheden is van het Internationale systeem van eenheden (SI) dat in de jaren 60 werd vastgesteld. Het gebrek aan populariteit, ondanks de opname in de SI, heeft ook tot gevolg gehad dat in wetenschappelijke papers tegenwoordig Celsius en Kelvin door elkaar gebruikt worden. Als de temperatuurschalen door elkaar worden gebruikt, dan kun je gelukkig altijd nog terecht op Omrekenen.nl.

8.9/10 - (50 stemmen)

Categorie: Temperatuur