Belgische Frank omrekenen

| 22 november 2018

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Belgische Frank naar Euro omrekenen

Belgische Frank naar Euro omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de Belgische Frank naar Euro calculator op deze pagina kun je zowel Frank naar Euro omrekenen als Euro naar Frank omrekenen. Je vult het bedrag aan Franken of Euro dat je wilt omrekenen simpelweg in. Vervolgens kun je het bedrag aan Euro (EUR) omrekenen naar Belgische Franken en vice versa door op de Omrekenen button te klikken. Gezien het feit dat de Belgische Frank als wettig betaalmiddel is verdwenen, is er geen sprake van wisselingen in wisselkoers. Je hebt om die reden op ieder moment dat je omrekent de actuele waarde van de gekozen munteenheid. Belgische Frank omrekenen naar Euro was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Belgische Frank

De Belgische Frank (BEF) is geen wettig betaalmiddel meer. De Belgische frank werd in 1832 ingevoerd, naar het voorbeeld van de Franse frank. De Belgische munteenheid werd op 1 januari 2002 vervangen door de Euro. De Belgische Frank heeft als officiële ISO 4217 code de code BEF. Er werden een aantal symbolen gebruikt om de Belgische Frank aan te duiden, waaronder Bfr., Bf., Fr. en f.

Waarom Frank naar Euro omrekenen?

Op zichzelf staand is het vrij apart dat een munteenheid uit het verleden nog steeds omgerekend wordt. Immers, in het dagelijks leven is het inmiddels niet meer mogelijk om met Franken te betalen. Bovendien verwacht je dat vrijwel iedereen na meer dan een decennia wel gewend is aan een nieuwe munteenheid. Echter, zijn er nog steeds veel mensen die willen weten hoeveel een bepaald bedrag in Euro in Franken is. Om die reden hebben we de mogelijkheid toegevoegd om Belgische Franken naar Euro, en vice versa, om te rekenen via Omrekenen.nl.

9/10 - (105 stemmen)

Categorie: Valuta