Gulden omrekenen

| 23 november 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Gulden naar Euro omrekenen

Gulden naar Euro omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de Gulden Euro calculator op deze pagina kun je zowel Gulden naar Euro omrekenen als Euro naar Gulden omrekenen. Je vult het bedrag aan Guldens of Euro dat je wilt omrekenen simpelweg in, in het bijbehorende vakje. Vervolgens kun je het bedrag aan Euro (EUR) omrekenen naar Nederlandse Guldens en vice versa door op de Omrekenen button te klikken. Gezien het feit dat de Nederlandse Gulden als wettig betaalmiddel is verdwenen, is er geen sprake van wisselingen in wisselkoers. Je hebt om die reden op ieder moment dat je omrekent de actuele waarde van de gekozen munteenheid. Gulden omrekenen naar Euro was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Nederlandse Gulden

De Nederlandse Gulden (NLG) is tegenwoordig geen wettig betaalmiddel meer. De Gulden was sinds de Middeleeuwen de enige officiële Nederlandse munteenheid, totdat zij op 1 januari 2002 werd vervangen door de Euro. De Nederlandse Gulden heeft als officiële ISO 4217 code de code NLG. Het symbool dat doorgaans gebruikt werd om aan te duiden dat het ging om een Gulden was het symbool ƒ. Ook werd de munteenheid weleens aangeduid door de f of fl voor een bepaald bedrag te plaatsen. Dit symbool komt af van het woord Florijn, waarmee de Gulden in het verleden aangeduid werd. Het benoemen van de Gulden brengt voor veel Nederlanders een nostalgisch gevoel naar boven. Het gros van de Nederlanders is namelijk opgegroeid met deze munteenheid. Tegenwoordig wordt in de Nederlandse Antillen nog steeds gebruik gemaakt van de munteenheid Gulden. Dit is echter de Antilliaanse Gulden, en deze is dus niet identiek maar een variant op de Nederlandse Gulden.

Waarom omrekenen Gulden naar Euro?

Op zichzelf staand is het vrij apart dat een munteenheid uit het verleden nog steeds omgerekend wordt. Immers, in het dagelijks leven is het inmiddels niet meer mogelijk om met Guldens te betalen. Bovendien verwacht je dat vrijwel iedereen na meer dan een decennia wel gewend is aan een nieuwe munteenheid. Echter, zijn er nog steeds veel mensen die willen weten hoeveel de Guldens die ze nog hebben liggen in Euro’s waard zijn als ze deze gaan inleveren bij de bank. Tot 2032 kun je namelijk nog Gulden biljetten inleveren bij de Nederlandse Bank. Ook hoor je vaak mensen stijl achteroverslaan als ze Guldens omrekenen naar Euro’s bij het doen van boodschappen of bij het betalen van rekeningen of uitjes. Er wordt ook wel beweerd dat alles tweemaal zo duur is geworden met de komst van de Euro. Middels de Gulden calculator kun je dit vermoeden zelf checken.

Click to rate this post!
[Total: 377 Average: 3.9]

Categorie: Valuta