Tijdzone omrekenen

| 5 augustus 2022

UITGANGSTIJDZONE

TIJDZONE WAAR NAARTOE JE WILT OMREKENEN:

DATUM EN TIJD:


Tijdzones omrekenen

Wil je weten hoe laat het nu in New York is, of hoe laat het op dit moment in Londen is? Gebruik hiervoor de rekentool van Omrekenen.nl waarmee je de tijden kunt berekenen. Je kunt direct zien wat het tijdsverschil is tussen bijvoorbeeld Amsterdam (Nederland) en Los Angeles en diverse andere steden in de wereld. Je selecteert hierboven de twee plaatsen waarvan je de datum, tijd en tijdzone wilt weten. Ook kies je een tijdstip en datum die je wilt gebruiken in je berekening. Vervolgens klik je op de omrekenen button. Het omrekenen van tijdzones was nog nooit zo eenvoudig!

Verschillende tijden op verschillende plaatsen

Omdat de aarde om de zon draait, is het op bepaalde plekken op aarde donker terwijl het op andere plekken op aarde licht is. In het jaar 1869 kwam de Canadees Sandford Fleming met het idee om de wereld op te delen in 24 verschillende tijdzones. Hij kreeg dit idee toen hij te laat kwam voor de trein. Na verschillende conferenties hierboven vanaf 1881 werd het idee pas drie jaar later goedgekeurd bij een conferentie in Washington. Dit resulteerde in de tijdzones die we vandaag de dag nog hanteren. De nulmeridiaan, waarop de tijdsaanduiding is gebaseerd, ligt in Greenwich (Londen) in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdzone wisselt bij zomer- en wintertijd

Door zomer- en wintertijd kan de tijdzone van een plaats wijzigen. Mede om die reden hebben we in deze calculator in plaats van de tijdzones juist de steden opgenomen, zodat je eenvoudig de tijd in een bepaalde stad kunt vergelijken met de tijd in een andere stad. Als je steden mist, dan kun je deze via de Omrekenen.nl Facebook pagina met ons delen.

9/10 - (109 stemmen)

Categorie: Overig, Tijdzone