Amsterdam tijd naar Londen tijd

| 19 augustus 2022

UITGANGSTIJDZONE

TIJDZONE WAAR NAARTOE JE WILT OMREKENEN:


Amsterdam tijd naar Londen tijd omrekenen

Wil je weten wat het tijdsverschil is tussen Amsterdam (Nederland) en Londen (Engeland)? Gebruik hiervoor de tijdzone calculator van Omrekenen.nl. Je vult de uitgangstijdzone in en vervolgens de tijdzone waar naartoe je wilt omrekenen. Vervolgens druk je op de omrekenen button en worden zowel de tijden in Amsterdam als Londen voor je berekend. Je kunt vervolgens direct zien wat het tijdsverschil is tussen beide steden. Het omrekenen van het tijdsverschil tussen Amsterdam en Londen was nog nooit zo eenvoudig!

Tijdsverschil tussen andere Nederlandse steden en Londen is hetzelfde

Op het moment dat je wilt weten wat het tijdsverschil is tussen Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Arnhem, Alkmaar, Eindhoven, Maastricht, Middelburg, Zwolle, Amersfoort, Enschede en Londen? Dan kun je ook gewoon Amsterdam selecteren in de rekentool. De tijd in Amsterdam is immers identiek aan de tijd in alle andere Nederlandse steden en dorpen. Dit is destijds zo bepaald, zodat de vertrek- en aankomsttijden van treinen goed te begrijpen waren.

Londen tijd is niet altijd identiek aan GMT tijd

In Greenwich, Londen is de nulmeridiaan gelegen. Het is echter niet zo dat de tijd volgens de Greenwich Mean Time (GMT) altijd identiek is aan de tijd in Londen. Dit heeft te maken met het toepassen van zomertijd en wintertijd. Alleen tijdens de winter is de tijd in Londen gelijk aan GMT. Tijdens de zomertijd maakt Londen gebruik van BST, wat 1 uur later is dan GMT. Dit is belangrijk om je te realiseren!

9.1/10 - (102 stemmen)

Categorie: Tijdzone