Snelheid omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Snelheid

Het omrekenen van snelheid doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst kies je de snelheid die je wilt omrekenen, net als de gewenste eenheid van snelheid. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit het omrekenen van kilometer per uur, mijl per uur, knopen en meters per seconde. Vervolgens selecteer je naar welke snelheidseenheid je de ingevulde waarde wilt omrekenen. Nadat je alle informatie in de snelheid calculator compleet gemaakt hebt, klik je op de omrekenen button. Nu wordt de snelheid direct voor je omgerekend. Snelheid omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Snelheden omrekenen

Het omrekenen van snelheden is in veel contexten relevant. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een opdrachten bij natuurkunde hebt waarbij je meters per seconde moet omrekenen. In dit geval kan de snelheidscalculator je helpen. Het is echter wel van belang om ook het onderlinge verband tussen de eenheden van snelheid te kennen. Ook op het moment dat je in het Verenigd Koninkrijk in je Nederlandse auto aan het rijden bent. Als je vervolgens een snelheidsgebod ziet van 75 mijl, dan is het natuurlijk prettig dat je weet dat dit overeenkomt met 120 kilometer per uur.

Eenheden van snelheid

Er zijn diverse eenheden als het gaat om snelheid. Kilometer per uur wordt met name in Europa gebruikt, terwijl men in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gewend is om de snelheid aan te geven in mijl per uur (mph). Een uitzondering hierop is echter de eenheid van snelheid knopen. Deze eenheid wordt gebruikt in de zeevaart, maar ook in de luchtvaart.

9.2/10 - (111 stemmen)

Categorie: Snelheid