Gallon naar liter

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Gallon omrekenen naar Liter

De inhoudsmaat gallon omrekenen naar Liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Hierbij kun je kiezen uit het omrekenen van de Imperial gallon en de US gallon. In de bovenstaande inhoudscalculators vul je, afhankelijk van wat je precies wilt omrekenen, een hoeveelheid aan gallon of liter in. Je vult simpelweg de waarde in die je omgerekend wilt zien worden in gallons of liters. Als je vervolgens op de omrekenen button klikt, dan wordt automatisch de hoeveelheid die je hebt ingevoerd omgerekend naar de gewenste inhoudsmaat. Gallon naar liter omrekenen en andersom was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen gallon

De gallon is een maatstaf van vloeibare inhoud. Van oorsprong is de gallon een populaire maatstaf in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Het verwarrende is er dat er binnen de gallon ook verschillen bestaan. Zo is er een Imperial gallon, die met name in het Verenigd Koninkrijk en Canada gebruikt wordt, en een US gallon. Op het moment dat je wilt omrekenen van gallon naar liter is het dus van belang om vast te stellen welk type gallon je precies wilt gaan omrekenen. Een US gallon is namelijk een kleinere hoeveelheid dan een Imperial gallon.

Waarom gallon naar liter?

Op de bovenstaande vraag kun jij als bezoeker van deze pagina waarschijnlijk beter antwoord geven dan de redactie van Omrekenen.nl. Echter is het algemeen bekend dat gallon gebruikt wordt als inhoudsmaat bij het tanken van een hoeveelheid benzine of diesel. Ook op het moment dat je gebruikt maakt van een jerrycan, dan is het natuurlijk van belang om te weten hoeveel liter benzine je erin kunt doen. Op de jerrycan zelf staat vaak van de hoeveelheid Imperial en US gallons wel aangegeven, maar de hoeveelheid liter die erin kan ontbreekt doorgaans.

9/10 - (115 stemmen)

Categorie: Inhoud