Meter per Seconde omrekenen

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen meters per seconde

Meters per seconde omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Ten eerste geef je de waarde in meters per seconde in die je wilt omrekenen. Vervolgens geef je bij het kopje van aan dat de ingevulde waarde daadwerkelijk m/s betreft. Daarna kies je de eenheid van snelheid uit waar naartoe je de ingevulde hoeveelheid meters per second om wilt rekenen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit kilometer per uur, mijl per uur of knopen. Zodra je alle informatie in de snelheid calculator compleet heb gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de snelheid in meters per seconde voor je omgerekend. Meter per seconde omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Meter per seconde

De meter per seconde eenheid is onderdeel van het SI-stelsel. Meter per seconde is afgeleid van de afstandseenheid meter. En de meter heeft vervolgens weer de basis gevormd voor kilometer per uur. Kilometer per uur is dus indirect afgeleid van de SI-eenheid meter per seconde. Hierbij is 1 meter per seconde gelijk aan 3,6 kilometer per uur. Meters per seconde wordt middels het symbool m/s aangeduid.

Gebruik van Meter per seconde

De eenheid meters per seconde wordt met name gebruikt in de Natuurkunde. In de periode dat ik zelf op de middelbare school zat, heb ik verschillende malen meters per seconde om moet rekenen naar kilometer per uur en vice versa. In die tijd was er echter nog niet zo’n handige snelheid omrekentool zoals je hier op Omrekenen.nl kunt vinden. Veel succes met het omrekenen van meter per seconde naar kilometer per uur.

8.9/10 - (109 stemmen)

Categorie: Snelheid