Joule naar kWh

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Van Joule naar kWh omrekenen

Joule naar kWh omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de calculatortool hierboven vul je allereerst de waarde in die je wilt omrekenen. Vervolgens klik je op de omrekenen button, om de calculatie te starten. Op het moment dat je van Joules naar kWh wilt omrekenen, dan vul je de om te rekenen waarde in bij Joule. Op het moment dat je juist KwH naar Joule wilt omrekenen, dan vul je de om te rekenen waarde in bij kWh. Nadat je op de omrekenen button hebt geklikt, wordt de waarde direct voor je omgerekend. Joule naar kWh omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Info over de eenheid Joule

Joule is de energie die nodig is om een object te verplaatsen met een kracht van 1 newton over een afstand van exact één meter. De eenheid is vernoemd naar de natuurkundige James Prescott Joule die actief was in de negentiende eeuw. Hoewel er in de beginperiode van de Joule veel kritiek op de eenheid was, is de eenheid tegenwoordig geaccepteerd. Dit uit zich bijvoorbeeld in het feit dat de Joule een officiële SI-eenheid is. Varianten op de eenheid Joule zijn de welbekende Kilojoule (kJ) en de Megajoule (mJ). Vooral Kilojoule is een bekende eenheid van energie binnen de consumptie van voeding.

Info over de eenheid kWh

De eenheid kilowattuur is een afgeleide van de eenheid wattuur, wat een eenheid is om de hoeveelheid elektrische energie aan te duiden. Ondanks het feit dat de eenheid kWh geen officiele SI-eenheid is, wordt deze wel regelmatig gebruikt. Zo zullen veel mensen de kWh eenheid kennen van de energierekening. Dit dateert vanuit het verleden. Middels deze tool kun je eenvoudig en snel Joule naar kWh omrekenen en kWh naar Joule.

8.9/10 - (109 stemmen)

Categorie: Energie