BTU naar KWh

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


BTU naar KW omrekenen

BTU naar KW omrekenen doe je natuurlijk eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je vult simpelweg de waarde aan BTU die je wilt omrekenen hierboven in. Vervolgens druk je op de omrekenen button, waarna de waarde in BTU omgerekend wordt naar KW. Het is ook mogelijk om KW naar BTU om te rekenen. Hiervoor doe je exact hetzelfde, met als enige uitzondering dat je de om te rekenen waarde invult bij KW. Vervolgens druk je op de omreken button en wordt de waarde door de BTU calculator direct omgerekend. BTU naar KW omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen BTU

BTU is een afkorting van de eenheid British thermal unit. BTU is een eenheid van energie die zowel gebruikt wordt in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Tegenwoordig wordt de eenheid niet meer zoveel gebruikt als voorheen. Dit heeft te maken met het feit dat er binnen het SI-stelsel gekozen is voor de eenheid joule in plaats van voor de eenheid BTU. Desondanks wordt de eenheid momenteel nog wel gebruikt om het verwarmingsvermogen of koelvermogen van een systeem aan te duiden.

Waarom BTU naar KW omrekenen?

BTU en KW worden tegenwoordig gebruikt om uit te rekenen wat voor een koelvermogen je nodig hebt bij een airco. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal m3 dat je wilt verkoelen middels de airco. Gezien we diverse vragen van mensen kregen die BTU naar KW om wilde rekenen, hebben we deze BTU calculator toegevoegd aan Omrekenen.nl!

Click to rate this post!
[Total: 34 Average: 4]

Categorie: Energie