Joule naar Calorie

| 18 november 2022

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Joule naar Calorieën omrekenen

Wil je een bepaalde hoeveelheid in Joule omrekenen naar Calorieën? Gebruik dan de energie calculator van Omrekenen.nl. Je vult eerst in of je van J naar cal of van cal naar J wilt omrekenen. Vervolgens vul je de hoeveelheid in en druk je op de omrekenen button. Vervolgens wordt de hoeveelheid direct voor je omgerekend. Het omrekenen van Joule naar Calorieën en andersom was nog nooit zo eenvoudig!

Joule is de SI-eenheid van energie

In het internationale stelsel van eenheden is bepaald dat Joule de eenheid van energie is. Dit betekent dat het meten van energie in deze eenheid zal moeten gebeuren. Naast de Joule zijn er ook afgeleide eenheden zoals de Kilojoule (Kj), Megajoule (Mj) en Gigajoule (Gj). De Joule is vernoemd naar de Engelse natuurkundige James Prescott Joule. Hij deed veel experimenten, met de eenheid van energie Joule als uitkomst. De Joule kan zowel gebruikt worden om energieverbruik als voedingswaarde aan te duiden.

Calorieën worden echter nog steeds gebruikt

Ondanks dat Joule de SI standaard voor energie is, wordt calorie als eenheid nog veel gebruikt. Met name in de voedingsindustrie en bij dieetprogramma’s wordt er gerekend met calorieën. Een afgeleide eenheid van calorie is kilocalorie. Het voorvoegsel kilo betekent dat 1000 calorieën gelijk zijn aan 1 kilocalorie. Langzaam worden er door producten van voeding stappen gezet om de voedingswaarde steeds meer aan te duiden in Joule. Omdat mensen van nature moeite hebben met verandering, kan het echter best nog even duren. Gebruik tot die tijd deze Joule calculator!

8.9/10 - (115 stemmen)

Categorie: Energie