Deense Kroon omrekenen

| 22 november 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Deense Kroon naar Euro

Het omrekenen van Deense Kronen naar Euro kan eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je kiest ten eerste het bedrag in Deense Kronen dat je wilt omrekenen naar Euro of vice versa. Vervolgens selecteer je de munteenheid waar naartoe je het bedrag in DKK wilt omrekenen. Zodra je op de omrekenen button klikt, wordt het bedrag omgerekend naar de gekozen munteenheid. Dit gebeurt aan de hand van de wisselkoersen die bekend zijn bij Google Finance. DKK omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Deense Kroon

Zoals de naam als zegt, is de munteenheid de Deense Kroon, de officiële munteenheid van Denemarken. Deze munteenheid wordt ook gebruikt in Groenland en op de Faeröer eilanden. Deze valutasoort werd geïntroduceerd op 1 januari 1875 en wordt uitgegeven door Danmarks Nationalbank (Deense Nationale Bank). De ISO 4217 Code van de Deense Kroon is DKK en Deense kronen worden ook aangeduid met kr. Na een referendum onder haar bevolking besloot Denemarken om de Euro niet in te voeren maar de Deense Kroon te behouden.

Wanneer Deense Kronen omrekenen?

Denemarken wordt door flink wat Nederlanders gezien als een leuk vakantieland. Dit maakt de Deense Kronen op deze website doorgaans worden omgerekend naar Euro. De problemen met wisselkoersen zijn voor Denemarken relatief beperkt omdat men de Deense Kroon gekoppeld heeft aan de Euro, wat maakt dat de wisselkoers ten opzichte van de Euro relatief gezien stabiel is. Uiteraard is het ook mogelijk om DKK om te zetten naar alle andere munteenheden van de wereld via de valuta calculator op deze pagina.

9/10 - (112 stemmen)

Categorie: Valuta