Canadese Dollar omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Canadese Dollar naar Euro

De Canadese Dollar omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Kies ten eerste het bedrag aan Canadese Dollars dat je wilt omrekenen. Selecteer vervolgens de munteenheid waar je het ingetypte bedrag naar wilt omrekenen. Op het moment dat je dit gedaan hebt, klik je op de button om te gaan omrekenen. Vervolgens wordt er een de hand van de wisselkoersen bij Google Finance een uitkomst berekend. Canadese Dollars omrekening was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Canadese Dollar

De Canadese Dollar is de officiële munteenheid in Canada. In 1841 zag de Canadese Dollar het levenslicht. In eerste instantie werd de munt direct gelieerd aan de Amerikaanse Dollar. Gezien het feit dat het gros van de export van Canada naar de Verenigde Staten ging en gaat, is dit zeker geen overbodige luxe. De koppeling tussen de Canadese en Amerikaanse dollar maakt namelijk dat schommelingen in wisselkoersen relatief gezien beperkt zijn. De ISO 4217 code van de munteenheid Canadese Dollar is CAD. Deze Dollar van Canada wordt ook aangeduid met de symbolen $, CAD$ of C$.

Canadese Dollar omrekenen naar Euro

In Canada zelf is men gezien de hoge mate van export tussen Canada en Amerika meer geïnteresseerd in de wisselkoers met de Amerikaanse Dollar dan met de Euro. Voor mensen uit Nederland is het kunnen omrekenen van Canadese Dollar naar Euro en vice versa echter wel van belang. Immers, als je op vakantie wilt naar Canada dan wil je uiteraard wel weten wat de kosten van je verblijf zullen zijn.

9/10 - (122 stemmen)

Categorie: Valuta