Pint naar Liter

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Pint liter omrekenen

Het omrekenen van een pint naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Er is zowel een calculator opgenomen waarmee je imperial pints kunt omrekenen als een calculator waarmee je US liquid pints kunt omrekenen. Afhankelijk van welke eenheid je wilt omrekenen, kies je in het keuzemenu bij van en naar de gewenste eenheden. Vervolgens geef je de waarde aan pints in die wilt omrekenen. Als je vervolgens op de omrekenen button klikt, dan wordt de aangegeven hoeveelheid pints direct omgerekend naar liter. Het omrekenen van pint naar liter was nog nooit zo eenvoudig!

Imperial pint

De Imperial pint staat ook wel bekend als de UK pint omdat deze in het Verenigd Koninkrijk het meest wordt gebruikt. Op het moment dat je weleens op vakantie bent geweest naar Engeland, dan zal de term je vast bekend in de oren klinken. Op het moment dat je een glas bier bestelt in de pub dan vraagt men namelijk of je een pint of een half pint bier wilt. Hierbij kun je een pint vergelijken met een halve liter, terwijl een half pint gelijk staat aan de hoeveelheid bier die je krijgt als je in Nederland bier bestelt. De Imperial pint wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt dan in het verleden. Momenteel is het alleen nog gangbaar om te spreken over een pint in relatie tot glazen bier of flessen melk. De afkortingen die doorgaans gebruikt wordt om pint aan te duiden zijn p of pt. De pint is overigens geen eenheid die behoort tot het SI-stelsel.

US pint

Zoals de naam al zegt, wordt de US pint gebruikt in de Verenigde Staten. Men maakt in de US onderscheid tussen een liquid pint (= vloeibare pint) en een dry pint, die ieder een verschillende hoeveelheid aan liters betreft. Gezien de dry pint nauwelijks nog gebruikt wordt, gebruiken we op Omrekenen.nl de vloeibare pint als uitgangspunt. Ook in de Verenigde Staten wordt de pint afgekort middels p of pt. Ook US pint omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl.

9/10 - (106 stemmen)

Categorie: Inhoud