KJ naar Kcal

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Omrekenen Kj naar Kcal

Omrekenen van Kilojoule naar Kilocalorie doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de Kcal calculator hierboven kun je zowel Kj naar Kcal als Kcal naar Kj omrekenen. Afhankelijk van waar naartoe je wilt omrekenen, vul je de waarde in bij het Kilojoule vakje of bij het Kilocalorie vakje. Zodra je op de omrekenen button klikt, wordt de waarde in Kj omgerekend naar kcal of vice versa. Na het gebruik van de omrekentool weet je precies hoeveel Kilocalorieën of Kilojoule een bepaalde hoeveelheid eten of drinken bevat. Kj naar Kcal omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Kilojoule

De kilojoule is zoals de naam eigenlijk al zegt afgeleid van de joule. De joule is een officiële eenheid binnen het SI-stelsel en is daarmee een internationale standaard. De toevoeging kilo bij kilojoule geeft aan dat de kilojoule duizend maal zo groot is als de joule. Dit maakt dat 1000 joule gelijk is aan 1 kilojoule. De kilojoule wordt doorgaans afgekort middels de letters Kj. Als je regelmatig een verpakking van een bepaalde levensmiddel bekijkt, dan zal deze afkorting je vast bekend voorkomen. Hoeveel Kj een bepaalde hoeveelheid voedsel bevat, geeft inzicht in wat de voedingswaarde is van het levensmiddel in kwestie.

Eigenschappen Kilocalorie

De kilocalorie is een erfenis uit het verleden. De calorie is namelijk een verouderde eenheid voor energie, die inmiddels is vervangen door de joule. De eenheid calorie is ondanks deze vervanging nog steeds flink gebruikelijk binnen de voedingsindustrie. Mensen die willen afvallen spreken doorgaans dan ook over het verminderen van de calorie inname, terwijl eigenlijk kilojoule of joule de juiste eenheid van voedingswaarde is. De kilocalorie wordt afgekort middels de afkorting kcal. Één kilocalorie is de hoeveelheid energie die je nodig hebt om één kilogram water met één graden Celsius te verwarmen.

Wat is het verschil tussen Kj en kcal?

Er is geen verschil tussen waar Kj en kcal voor staan. Het zijn namelijk beiden eenheden van energie. Zowel de Joule als calorieën worden gebruikt om de voedingswaarde in een product aan te geven. Alleen zijn Kj en kcal twee verschillende manieren om deze waarde aan voeding te meten. Terwijl de Joule tegenwoordig de standaard zou moeten zijn, houden fabrikanten van voedingsproducten nog vast aan de calorieën. Op verpakkingen wordt de voedingswaarde daarom meestal zowel in kcal als in Kj aangegeven. Als het er niet op staat, dan kun je deze kcal naar Kj en vice versa rekentool gebruiken.

9.1/10 - (107 stemmen)

Categorie: Energie