KJ naar Kcal

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Kj naar Kcal

Omrekenen van Kilojoule naar Kilocalorie doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de Kcal calculator hierboven kun je zowel Kj naar Kcal als Kcal naar Kj omrekenen. Afhankelijk van waar naartoe je wilt omrekenen, vul je de waarde in bij het Kilojoule vakje of bij het Kilocalorie vakje. Zodra je op de omrekenen button naast de calculator klikt, wordt de waarde in kilojoule omgerekend naar kilocalorie of vice versa. Let er wel op dat je bij het invullen van de waarden achter de komma geen komma gebruikt maar een punt. Na het gebruik van de omrekentool weet je precies hoeveel kilocalorieën of kilojoule een bepaalde hoeveelheid eten of drinken bevat. Kj naar Kcal omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Kilojoule

De kilojoule is zoals de naam eigenlijk al zegt afgeleid van de joule. De joule is een officiële eenheid binnen het SI-stelsel en is daarmee een internationale standaard. De toevoeging kilo bij kilojoule geeft aan dat de kilojoule duizend maal zo groot is als de joule. Dit maakt dat 1000 joule gelijk is aan 1 kilojoule. De kilojoule wordt doorgaans afgekort middels de letters kj. Als je regelmatig een verpakking van een bepaalde levensmiddel bekijkt, dan zal deze afkorting je vast bekend voorkomen. Hoeveel Kj een bepaalde hoeveelheid voedsel bevat, geeft inzicht in wat de voedingswaarde is van het levensmiddel in kwestie.

Eigenschappen Kilocalorie

De kilocalorie is een erfenis uit het verleden. De calorie is namelijk een verouderde eenheid voor warmte, die inmiddels is vervangen door de joule. De eenheid calorie is ondanks deze vervanging nog steeds flink gebruikelijk binnen de voedingsindustrie. Mensen die willen afvallen spreken doorgaans dan ook over het verminderen van de calorie inname, terwijl eigenlijk kilojoule of joule de geprefereerde eenheid van voedingswaarde is. De kilocalorie wordt afgekort middels de afkorting kcal. Één kilocalorie is de hoeveelheid energie die je nodig hebt om één kilogram water met één graden Celsius te verwarmen.

Click to rate this post!
[Total: 138 Average: 2.3]

Categorie: Energie