Hongaarse Forint omrekenen

| 10 september 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Hongaarse Forint omrekenen

Forint omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst selecteer je het bedrag aan HUF dat je wilt omrekenen. Vervolgens kies je de munteenheid waar je het bedrag naartoe wilt omzetten. Nadat je een keuze hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt met behulp van de wisselkoersen van Google Finance bepaald wat het bedrag aan Hongaarse Forint in een andere munteenheid is. Forint omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Forint

De Hongaarse Forint is de munteenheid van Hongarije. De munteenheid werd in 1946 ingevoerd. De naam van de munt is afgeleid van het woord florijn, net zoals in Nederland met de vroegere Gulden het geval was. De ISO 4217 code van de munteenheid is HUF. In de schrijftaal wordt de Forint afgekort als Ft. Na het uiteenvallen van het Oostblok is de Forint enorm in waarde gedaald.

Omrekenen Forint naar Euro

Hongarije is voor veel Nederlanders een vakantiebestemming. Voor jongeren is Siófok aan het Balatonmeer een populaire zonbestemming. De hoofdstad Boedapest kenmerkt zich door prachtige oude gebouwen en de rivier de Donau. Vanaf nu kun je op Omrekenen.nl ook eenvoudig en snel Forint naar Euro omrekenen en andersom.

9/10 - (102 stemmen)

Categorie: Valuta