Cm³ naar Liter

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Kubieke centimeter naar Liter omrekenen

Het omrekenen van cm³ naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst vul je hierboven de waarde in die je wilt omrekenen. Op het moment dat je cm³ naar liter wilt omrekenen dan vul je de waard in bij het vakje waarbij kubieke centimeter vermeld staat. Wil je liter omrekenen naar cm³, dan vul je de om te rekenen waarde in bij het vakje van de liter. Vervolgens klik je op de omrekenen button, waarna de cm³ naar liter converter aan het werk gaat. Cm³ naar Liter omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen cm3

Kubieke centimeter, ofwel cm³, is een maatstaf van inhoud. In het Engels wordt het ook wel aangegeven middels de term cc, wat een afkorting is voor de term cubic centimetre (kubieke centimeter). Ondanks het feit dat cm³ tegenwoordig in veel gevallen vervangen is door de milliliter wordt de eenheid cm³ nog wel met enige regelmaat gebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de geneeskunde en op het moment dat je te maken hebt met de cilinderinhoud van een verbrandingsmotor. Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm³ aangeduid.

Waarom Cm3 naar Liter omrekenen?

Nadat we in een eerder stadium de m³ naar liter calculator hadden toegevoegd aan Omrekenen.nl, blijkt er nu ook behoefte te zijn aan een tool om cm³ naar liter om te rekenen. Om die reden hebben wij deze omrekentool nu ook toegevoegd aan deze website.

9.1/10 - (121 stemmen)

Categorie: Inhoud