m³ naar liter

| 22 februari 2017

VAN:

NAAR:

Van en Naar omwisselen

HOEVEELHEID:


Van m³ naar liter omrekenen

Van m³ naar liter omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Via deze kubieke meter omrekentool kun je zowel m³ naar liter omrekenen als liter naar m³. Vul simpelweg de inhoudswaarde in die je wilt omrekenen en druk vervolgens op de omrekenen button. Vervolgens wordt de ingevulde hoeveelheid direct omgerekend naar m³ dan wel liter. Dit is afhankelijk van of je de waarde hebt ingevuld in het m³ of liter invulveld. Het omrekenen van liter naar m³ en m³ naar liter was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen inhoudsmaat m³

De inhoudsmaat m³ wordt ook wel kubieke meter genoemd. De inhoud komt bij 1 kubieke meter overheen met de inhoud van een vierkant van 1 meter bij 1 meter met een hoogte van 1 meter. De inhoudsmaat m³ is afgeleid van het SI-stelsel. Binnen de spreektaal wordt een kubieke meter ook wel aangeduid als een kuub. Een veelgehoorde uitspraak in dit kader is 1 kuub zand. Als je gevraagd wordt om kuub naar meter om te zetten, dan kun je dus ook met de inhoudscalculator op deze pagina uit de voeten. Naast kubieke meter wordt er ook gerekend met onder andere kubieke centimeter (cm³), kubieke decimeter (dm³) en kubieke millimeter (mm³).

Gebruik van kubieke meter

In Nederland wordt de m³ in verschillende gevallen gebruikt. Zo gebruiken we het om een hoeveelheid aan grondstoffen aan te duiden, waaronder zand of grond. Daarnaast zullen veel mensen de kubieke meter herkennen van hun energierekening, aangezien de hoeveelheid gas wordt aangeduid in m³. Bovendien wordt drinkwaterverbruik aangeduid in m³. Samenvattend is m³ een relevante inhoudsmaat om te kunnen omzetten, aangezien het in Nederland en België relatief gezien veel gebruikt wordt. Om die reden hebben we deze m³ calculator toegevoegd aan Omrekenen.nl!

9/10 - (137 stemmen)

Categorie: Inhoud