BTW berekenen

| 8 mei 2017

BEDRAG IN EURO:

TYPE BEDRAG:

BTW TARIEF:


BTW berekenen

BTW berekenen doe je eenvoudig en snel op Omrekenen.nl. Je kunt zowel een bedrag inclusief btw als een bedrag exclusief btw omrekenen. Als resultaat krijg je vervolgens een het btw bedrag te zien en afhankelijk van of je het bedrag inclusief of exclusief btw hebt ingevoerd krijg je een totaalbedrag te zien. Het omrekenen van een bedrag exclusief btw naar een bedrag inclusief btw en vice versa doe je dus vanaf nu ook eenvoudig en snel via Omrekenen.nl.

Selecteer Inclusief of Exclusief BTW

Nadat je het bedrag ingevuld hebt, moet je aangeven of het bedrag dat je ingevuld hebt een bedrag inclusief of exclusief btw is. Selecteer je inclusief BTW, dan wordt een bedrag exclusief BTW voor je berekend. In het geval je exclusief BTW kiest, dan wordt vanzelfsprekend een bedrag inclusief BTW voor je berekend. In alle gevallen wordt het BTW-bedrag ook afzonderlijk voor je gespecificeerd.

BTW-percentages van 6%, 9%, 19% en 21%

Je kunt kiezen uit BTW hoog (21% BTW), BTW laag (9% BTW), het eerdere BTW laag (6% BTW) en het eerdere BTW hoog (19%). Onder welk BTW percentage een goed valt, kun je meestal terugvinden op de kassabon of de factuur. Ook kan het zijn dat een deel van een factuur of bon onder BTW hoog valt en een deel op BTW laag. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het berekenen van de BTW en bij het omrekenen van inclusief naar exclusief naar BTW.

8.9/10 - (116 stemmen)

Categorie: Overig