Zweedse Kroon omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Zweedse Kronen omrekenen naar Euro

Het omrekenen van Zweedse Kronen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. In de valuta calculator typ je allereerst het bedrag aan SEK in dat je wilt omrekenen. Vervolgens selecteer je de munteenheid waar naartoe je het wilt omrekenen. Vervolgens druk je op de omrekenen button en wordt de valuta omzetting voor je gedaan. De gebruikte wisselkoersen voor de SEK zijn afkomstig van Google Finance. Zweedse Kronen omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Zweedse Kroon

De Zweedse Kroon is de munteenheid van het Scandinavische land Zweden. De munteenheid wordt uitgegeven door de Sveriges Riksbank (Nationale Bank van Zweden) en bestaat sinds het jaar 1873 als onderdeel van de Monetaire Unie tussen Zweden, Denemarken en Noorwegen. Nadat deze monetaire unie uiteenviel besloten de landen afzonderlijk van elkaar om de naam van de munteenheid te behouden. Echter staan alle munteenheden vanaf dat moment wel volledig op zichzelf. De ISO 4217 afkorting van de Zweedse Kroon is SEK, terwijl de mensen zelf doorgaans het symbool kr gebruiken.

Omrekenen SEK naar Euro

Binnen Scandinavië is Zweden één van de meest populaire vakantielanden. Om die reden zoekt men in Nederland ook op het omrekenen van Zweedse Kronen naar Euro. Met behulp van de valuta calculator die je op deze pagina vindt, is dat mogelijk geworden. Het is wel van belang dat je oplet bij het selecteren van de munteenheid. Landen als Denemarken en Noorwegen hebben namelijk ook een munteenheid die Kroon genaamd is.

9/10 - (107 stemmen)

Categorie: Valuta