Turkse Lira omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Turkse Lira omrekenen naar Euro

Een bedrag in Turkse Lira omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Selecteer allereerst het bedrag aan Turkse Lira dat je wilt omrekenen, kies vervolgens de munteenheid waar je het bedrag naartoe wilt omrekenen en druk vervolgens op de omrekenen button. Nadat je op deze button geklikt hebt, wordt met behulp van de wisselkoers die bekend is bij Google Finance uitgerekend wat het bedrag in Turkse Lira in de gewenste munteenheid is. Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Turkse Lira

Zoals de naam al impliceert is de Turkse Lira de munteenheid van Turkije. Echter is het zo dat deze munt ook op Noord Cyprus gebruikt wordt als wettig betaalmiddel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Eerste en Tweede Turkse Lira. De Eerste Turkse Lira bestond vanaf het jaar 1923 tot en met 2005. Vanaf 2005 is de Tweede Turkse Lira de officiële munteenheid van de Turken. Bij de overgang van de Eerste naar Tweede Turkse Lira zijn een aantal nullen weggestreept, die ontstaan waren onder invloed van inflatie. De ISO 4217 afkorting van de Turkse Lira is TRY en het gebruikte symbool is ₺.

Wanneer omrekenen van Turkse Lira naar Euro?

Op deze website zien we doorgaans dat de Turkse Lira omgerekend wordt naar Euro of andersom. Dit heeft vermoedelijk iets te maken met twee feiten. Allereerst zijn er flink wat Turkse immigranten woonachtig in Nederland, waarvan een deel nog altijd het land van herkomst bezoekt. Anders is Turkije ook voor autochtone Nederlands een populaire reisbestemming. Dit gaat bijvoorbeeld om de kustplaatsen, maar ook Istanbul spreekt voor veel mensen tot de verbeelding.

9.2/10 - (104 stemmen)

Categorie: Valuta