Zuid Afrikaanse Rand omrekenen

| 10 september 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Zuid Afrikaanse Rand omrekenen

Rand omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst selecteer je het bedrag aan ZAR dat je wilt omrekenen. Vervolgens kies je de munteenheid waar je het bedrag naartoe wilt omzetten. Nadat je een keuze hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt met behulp van de wisselkoersen van Google Finance bepaald wat het bedrag aan Zuid Afrikaanse Rand in een andere munteenheid is. Rand omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Zuid Afrikaanse Rand

De Zuid-Afrikaanse Rand is de officiële munteenheid het Zuid-Afrika. De munt werd ingevoerd in 1961 en verving de Zuid-Afrikaanse pond als wettelijk betaalmiddel. De naam komt van de goudader Witwatersrand die een belangrijke bron van welvaart in het meest zuidelijke land van Afrika is. De ISO 42176 Code van de Rand is ZAR. Het valutateken in de schrijftaal is doorgaans de hoofdletter R.

Omrekenen Rand naar Euro

Zuid-Afrika is voor Nederlanders een populair vakantieland. Met name Kaapstad is een bestemming waar steeds meer Nederlanders een bezoek aan brengen. De vliegtickets worden steeds betaalbaarder, waardoor we ook op Omrekenen.nl de mogelijkheid aanbieden om Rand om te rekenen naar Euro en andersom.

9/10 - (102 stemmen)

Categorie: Valuta