Thaise Bath omrekenen

| 11 september 2018

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Omrekenen Bath naar Euro

Thaise Bath omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst selecteer je het bedrag aan Thaise Bath dat je wilt omrekenen. Vervolgens kies je de munteenheid waar je het bedrag naartoe wilt omzetten. Nadat je een keuze hebt gemaakt, klik je op de omrekenen button. Vervolgens wordt met behulp van de wisselkoersen van Google Finance bepaald wat het bedrag aan Thaise Bath in een andere munteenheid is. Thaise Bath omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Eigenschappen Thaise Bath

De Bath is de officiële munteenheid van Thailand. De munteenheid werd in het jaar 1897 geïntroduceerd door de Thaise koning Bhumibol Adulyadej. De naam Bath is afgeleid van een traditionele maatstaf van gewicht. Afhankelijk van het gewicht werd de waarde van een munt bepaald. De ISO 42176 Code van de Thaise Bath is THB. In de schrijftaal wordt doorgaans echter gekozen voor het valutateken ฿. De Thaise 10 Bath munt haalde de Europese pers doordat deze munt door automaten werd geaccepteerd als zijnde een 2 euro munt. Dit terwijl een 10 Bath munt in vergelijking met een 2 euro munt nauwelijks waarde heeft. Als gevolg van grootschalige fraude zijn diverse automaten nadat dit bekend werd aangepast, zodat ze de 10 Bath munt niet meer accepteren.

Omrekenen Bath naar Euro

Thailand is voor Nederlanders een populair vakantieland. Dit zorgt ervoor dat er flink wat Nederlanders zijn die Bath willen omrekenen naar Euro en vice versa. Om die reden hebben we op Omrekenen.nl ook de munteenheid Baht opgenomen.

9/10 - (104 stemmen)

Categorie: Valuta