Noorse Kroon omrekenen

| 22 februari 2017

Van:

Naar:

Van en Naar omwisselen

Hoeveelheid:


Noorse Kronen omrekenen naar Euro

Noorse Kronen omrekenen doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst kies je het bedrag aan NOK dat je wilt omrekenen. Vervolgens kies je naar welk munteenheid je het bedrag in Noorse Kronen wilt omrekenen. Nadat je dit gedaan hebt, klik je om de omrekenen button. Vervolgens werd er met behulp van de Google Finance wisselkoers getoond hoeveel een bepaald bedrag in Noorse Kronen in de gekozen munteenheid is. Noorse Kroon omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Eigenschappen Noorse Kroon

De Noorse Kroon is zoals de naam al zegt de officiële munteenheid van Noorwegen. De Noorse Kroon werd al in het jaar 1875 geïntroduceerd en werd vanaf dat moment het enige wettige betaalmiddel. Dit gebeurde als onderdeel van de Scandinavische Monetaire Unie. Toen deze unie in het jaar 1914 uit elkaar viel, bleef men in Noorwegen de Kroon als munteenheid behouden. Wel zou deze volledig los komen te staan van de munteenheden in Zweden en Denemarken. Tot op de dag van vandaag is het bestaan van deze unie zichtbaar in de namen van de munteenheden van Denemarken, Zweden en Noorwegen. De ISO 4217 afkorting van de Noorse Kroon is NOK, terwijl in de schrijftaal doorgaans de letter kr gebruikt worden.

Omrekenen Noorse Kroon naar Euro

Liefhebbers van Scandinavië kunnen hun hart ophalen in Noorwegen. Om die reden zijn er flink wat Nederlands die Euro willen omrekenen naar Noorse Kronen of vice versa. Met behulp van de valuta calculator op deze pagina kan dat eenvoudig en snel.

9.1/10 - (110 stemmen)

Categorie: Valuta