km2 naar m2

| 15/11/2016
Waarde
Van
Naar


km2 naar m2 omrekenen

Vierkante kilometer omrekenen naar vierkante meter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Allereerst vul je de waarde in die je wilt omrekenen en vervolgens druk je op de omrekenen button. Je kunt zowel km2 naar m2 als m2 naar km2 omrekenen. Hiervoor pas je simpelweg de van en naar eenheden in de dropdown aan. Het omrekenen van km2 naar m2 en het omrekenen van m2 naar km2 was nog nooit zo eenvoudig!

De eenheid: vierkante meter

De vierkante meter is een eenheid van oppervlakte. Het komt overeen met een oppervlakte van 1 meter bij 1 meter. De eenheid wordt vaak gebruikt om de hoeveelheid ruimte in een woning aan te duiden. Dit kan zowel gaan om een huurwoning als om een koopwoning. De vierkante meter is overigens een officiële eenheid binnen het SI-stelsel.

De eenheid: vierkante kilometer

Ook de vierkante meter is een eenheid van oppervlakte. Het voorvoegsel kilo geeft aan dat je om van meter naar kilometer te komen de waarde met 1000 moet vermenigvuldigen.Een oppervlakte van 1 km2 komt dus overeen met een oppervlakte van 1 kilometer (of 1000 meter) bij 1 kilometer (1000 meter). Op het moment dat je de oppervlakte van een gebied met een grote omvang aangeeft, dan gebeurt dit doorgaans in vierkante kilometer. Dit kan bijvoorbeeld het landoppervlak van een land als Nederland zijn.

Lezersscore
[Totaal: 2 Gemiddelde: 5]

Category: Oppervlakte, Overig

Comments are closed.